Boller i karry med lime og kokosmælk

 

Boller i karry med lime og kokosmælk

Boller i karry med lime og kokosmælk

En frisk variant af boller i karry med syrlig lime, sød og mild kokosmælk samt salte sprøde cashewnødder. Nogle gange må en klassiker godt piftes lidt op.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret boller i karry, familiemad, nem aftensmad, verdens bedste aftensmad, verdens bedste boller i karry
Antal 4 portioner

Ingredienser

 • 500 g hakket kalv/flæsk
 • 1 æg
 • 3 spsk havregryn
 • 1 revet løg
 • 30 g smør
 • 5 tsk karry
 • 3 spsk hvedemel
 • 3 dl kokosmælk
 • 1 spsk limesaft
 • salte cashewnødder
 • 1 bundt brøndkarse
 • 400 g ris
 • salt
 • peber
 • evt frisk finthakket chili uden kerner

Sådan gør du 

 • Sæt en gryde over med rigeligt vand tilsæt 2 tsk karry. Sæt en gryde med vand over til ris (koges efter instruktion på emballagen)
 • I en skål blandes kød og 2 tsk salt indtil det hænger godt sammen, brug gerne en håndmixer. Tilsæt æg, revet løg, havregryn, lidt peber, samt ca 2-3 spsk kokosmælk. Bland ingredienserne godt sammen.
 • Form kødboller og læg dem i det kogende vand. Kødbollerne er færdige, når de begynder at flyde efter ca 10 min afhængig af størrelsen.
 • Lav en opbagt sovs i en ny gryde. Smelt først smøret, tilsæt melet og rør godt rundt med et piskeris. Tilsæt skiftevis kokosmælk og vand fra kødbollerne lidt af gangen og rør godt i mellem. Lad sovsen småsimre i ca 10 min. Smag til med salt og peber. Hæld kødbollerne i den færdige sovs.
 • Server ris, boller i karrysovs med cashewnødder og groft hakket brøndkarse. Hvis du er til til stærk mad, drys med lidt finthakket frisk chili.
Boller i karry med lime og kokosmælk

Historien bag opskriften

Hjemme hos os har vi spist boller i karry flere gange end jeg kan tælle til. Det har vel nok også en vis betydning, at det var min egen livret som barn - og i dag det er stadig en af mine absolutte favoritter. Gennem mange år har jeg lavet boller i karry efter min mors opskrift, som på mange måder er en meget klassisk opskrift. Hele familien elsker også boller i karry og særlig min søn er blevet vild med det. Jeg tror det ville passe ham godt, hvis vi spiste det hver dag hele ugen 😉 Som tiden gik fik jeg lyst til at prøve en ny måde at lave boller i karry. Efter lidt forskellige forsøg kom jeg frem til denne opskrift på boller i karry med lime og kokosmælk. Denne nye ret er nu blevet favoritten hjemme hos os og den gamle opskrift er lagt på hylden for en stund. Ofte laver jeg portionen ekstra stor, så der er til at lægge i fryseren.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering