Opskrift på tærte med kylling, bacon og grønt
Opskrift på tærte med kylling, bacon og grønt

Tærte med kylling, bacon og grøntsager

Denne tærte har masser af bacon smag og har et godt "bid" med bønnestykker. Champion og ost giver tærten en blød fyldig smag, som gør den kun endnu mere uimodståelig. Dette er en af mine favorit tærter, som kan få mine tænder til at løbe i vand ved bare tanken. Det passer rigtigt godt med en frisk salat til, andet tilbehør behøver man ikke.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad, frokost
Antal 4 personer

Ingredienser

Dej

  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 120 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 200 g kyllingefilet i små stykker, kogt eller stegt
  • 150 g stegt bacon i tern
  • 150 g bønner i mindre stykker
  • 250 g stegte champion skiver
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 200 g hytteost
  • 100 g revet mozzarella

Sådan gør du
 

Dej

  • Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smør i små tern. Bland det sammen med hænderne eller i en køkkenmaskine, til det bliver en smuldret usammenhængende masse.
  • Saml dejen med vand (skal ikke æltes), lad den gerne hvile i køleskabet minimum en halv time.
  • Rul dejen ud med en kagerulle, læg den i en smurt tærteform på cirka 24 cm i diameter. Prik huller i dejen med en gaffel.
  • Forbag dejen i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Nu er tærtedejen klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Fyld

  • Pisk æg, hytteost, mælk, salt og peber sammen.
  • Tilsæt kylling, bønnestykker, champion og bacon og rør det sammen.
  • Fordel fyldet på den forbagte tærtebund, bag tærten i cirka 30 minutter ved 175 grader varmluft, til æggemassen er blevet fast. Drys med revet mozzarella de sidste 5 minutter, før den er færdig.
Opskrift på tærte med kylling, bacon og grønt

Historien bag opskriften

Tærter står for mig, som noget helt klassisk. I min barndom, fik vi aldrig tærter. Den første tærte jeg bagte, blev da jeg flyttede hjemmefra som 19 årig og havde fået en hel stak Arla kogebøger med hjemmefra- ja, rigtige papirsbøger! Gennem tiderne har jeg forsøgt mig med forskellige fyld, men dejen i denne opskrift har har stort set altid brugt. Jeg kan godt lide fuldkorn. Det er sundt og giver en god fylde og mæthed. Denne kombination af fyld, er nok mest fremkommet af min families favoritter. Så vi laver den igen og igen...så nu det blevet blevet vores yndlings tærte.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering