
Middelhavs kartoffelfad med kylling
Middelhavs kartoffelfad med kylling er en nem og velsmagende ret, passer sig selv det meste af tiden. Arbejdstiden er kun 25 minutter. Den indeholder alle ingredienserne til en komplet ret, så du kan få tid til andre ting. Retten er en kombination af flere livrettter; flødekartofler, rattatouille med lækre gyldne kyllingelår. Så alt i alt, en nem lækker hverdagsret, som ikke kræve det store arbejde.
Ingredienser
- 600 g kartofler
- 400 g squash
- 5 tomater
- 1 tsk oregano
- 1 tsk herbes de provence
- 2,5 dl fløde
- 1/2 dl olivenolie
- salt og peber
- 8 kyllingelår
- hvidløgsolie evt
Sådan gør du
- Smør et ildfast fad eller en bradepande med en smule af olien. Tænd ovnen 180 grader varmluft.
- Skræl kartoflerne, skær dem tynde skiver ca 3 mm
- Skær squash og tomater i lidt tykkere skiver på 6 mm og læg dem lagvis i et fadet med kartoffelskiverne. Krydr mellem lagende med oregano og herbes de provence, salt og peber. Til sidst hældes fløden over, og resten olivenolie fordeles på toppen.
- Sæt fadet med kartofler og grøntsager i ovnen, 15 min ved 180 grader.
- Krydr kyllingelårene med salt, peber og evt hvidløgsolie. Læg kyllingelårene ovenpå kartoflerne, og bag yderligere fadet i ca 35 min, til lårene er færdige.
- Tip: bruger du kyllingebryst istedet, skal første ovntid med katofler og grønt være 30 min, og derefter med kyllingebryst på toppen 20 min.

Historien bag opskriften
Dette middelhavsinspireret kartoffelfad kan bruges som tilbehør til stort set alt slags kød, eller som vegetarret med en god salat og feta til. Jeg bruger ofte kartoffelfadet med kyllingelår som i opskriften, eller med kyllingebryst. Retten er inspireret af flødekartofler, som jeg elsker. Rattatouille blandet i, fordi det smager skønt og er sundt. Kylling, tja, fordi det bare altid er et hit.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!