
Spaghetti med grønne asparges og valnødder
Flere danskere vælger at spise vegetarisk et par gange om ugen. Andre er gået all in, enten pga miljø eller sundhed, og spiser ikke kød overhovedet. Hos os er vi kommet dertil, at vi ikke behøver kød til alle måltider. Det er dog ikke lagt mere i faste rammer end, at nogle uger er der kød..eller fisk hver dag, andre uger kan det være 3-4 dage uden kød.
Denne her ret smager dejligt, og er mega hurtig at lave. Vores børn er ikke ret pjattede med den, pga valnødderne. Min mand og jeg nyder det knas det giver til retten, men vi er også begge vilde med valnødder i alle afskygninger. Valnødder er mættende og god kilde til protein. Ydermere har valnødder højt indhold af sunde omega-3 fedtsyre, magnesium og antioxidanter.
Kan man nu ikke undvære kød, kan denne pastaret bruges som tilbehør til stort set alle slags kød, eller blandes med stegt bacon, inden servering. Serverer man f.eks. til oksekød, kan man med fordel komme lidt blåskimmel i retten, sammen med fløden.
Ingredienser
- 25 g smør
- 60 g hakkede valnødder
- 1 dl hvidvin kan undlades
- 2 bundt grønne asparges i mundrette stykker 1 bundt friske hvide kan også bruges
- 3 dl fløde evt kaffefløde
- 1 dl finthakket persille
- 0,5 tsk sukker
- salt og masser af friskkværnet peber
- 50 g revet pecorino eller parmesan
- 400 g god spaghetti eller frisk tortellini
Sådan gør du
- Skær alt trævlet bund af aspargsene (skræl hvis du bruger hvide) og skær i skiver.
- Smelt smørret sammen med de hakkede valnødder på en pande. Kom hvidvin ved, og kog den næsten væk ved høj varme. Tilsæt fløde, persille, sukker, salt og peber
- Kog saucen igennem et minuts tid. Kom aspargesene ved, og lad dem koge med i yderligere 2 min. Smag til, og vend den kogte pasta i sovsen.
- Server med friskrevet pecorino eller parmesan ost. På foto er retten pyntet med syltede rødløg og frisk persille.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!