Gullaschsuppe
Gullaschsuppe, opskriften på en fyldig, smagfuld, mættende suppe - som udgør et komplet aftensmåltid. Den har masser af smag og det lækreste møre kød. De fleste børn elsker den, ligesom de elsker tomatsuppe. Gullaschsuppe er en nærende og sund, så du kan med god samvittighed servere den ofte. Suppe er dejligt at servere på kolde dage, hvor man har brug for at samles og hygge til aftensmad. Hvis I tager på skiferie ligesom os, så ved I, at en skål gullaschsuppe efter en kold dag på løjperne, frembringer varme i kroppen, og smil på læben.
Ingredienser
- 600 g oksekød i tern
- 1 løg i grove tern
- 1 fed hvidløg finthakket
- 0,5 tsk karry
- 1,5 spsk sød paprika
- 1 tsk stærkt paprika
- 0,5 tsk spidskommen
- 2 laurbærblade
- 4 spsk tomatpuré
- 1,5 liter vand
- 1 oksebouillonterning skulle du have en oksefond, brug den så får du en fyldigere suppe
- 2 gulerødder i tern (ca 125 g)
- 250 g skrællede kartofler i tern
- 1 stængel blegselleri i tern 75g
- 1 gul eller rød peberfrugt i tern 125 g
- salt, peber og evt lidt sukker
- olie eller smør til stegning
Sådan gør du
- Brun oksekøds tern i olie, eller andet fedtstof ved høj varme.
- Skru' lidt ned for varmen og tilsæt karry, løg og hvidløg. Steg med til løgene er klare.
- Tilsæt resten af krydderierne, samt laurbær, bouillon og tomatpuré.
- Lad suppen koge i 1 time ved lav varme.
- Kom kartofler og gulerod i suppen og kog i 10 min.
- Tilsæt peberfrugt, blegselleri og pastinak, kog yderligere 10 min, eller til alt er mørt.
- Smag suppen til med salt, peber og evt 0,5 tsk sukker.
- Server gullaschsuppen med godt brød.
- Tip. Hvis man godt kan lide en suppe som brænder lidt, kan man smage til med chilipure inden servering.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!