Vandmelon salat
En skøn kombination af sød melon og salte ostetern med frisk mynte. Salaten ser flot ud og tager kun 15 min at lave. Du skal beregne ca 15 min til afkøling af den lækre balsamico dressing, som skal serveres til. Dressingen kan laves i forvejen og osten kan skæres i tern. Vandmelonen skal skæres indefor kortere tid, inden servering. Den vil da fremstå mere fast og sprød. En lækker og nem ret at lave både til hverdag og fest.
Ingredienser
- 1 dl mørk balsamicoeddike
- 1 dl sukker
- 0,5 dl græskarkerner
- 1 stk vandmelon i tern (ca. 1 kg)
- 300 g salatost i tern afdryppet
- 1 håndfuld friske mynteblade
Sådan gør du
- Kog balsamicoeddike og sukker ved kraftig varme i en gryde i ca. 1 min. Hæld siruppen i en skål og lad den køle af.
- Rist græskarkerner på en tør pande ved jævn varme i ca. 2 min. Lad dem køle af.
- Anret vandmelon- og ostetern i et fladt fad og dryp lidt sirup over. Drys med græskarkerner og server resten af siruppen i en lille skål ved siden af.
Historien bag opskriften
Jeg mødte denne lækre vandmelon salat for nogle år tilbage hos min svigerinde, som inviterede til fødselsdag. Alle var begejstrede for denne lækre salat, også jeg. Da jeg selv havde lavet salaten et par gange, blev jeg opmærksom på at balsamico dressingen nogle gange fik det hele til at blive lidt "vandet". Derfor kom jeg på, at koge balsamico op med sukker - så det tyknede en smule og gav en sødere og mere karamelliseret smag. Samtidig dæmpede den bitre smag en smule. Salaten bruger jeg ofte, som tilbehør til grillmad, feks almindelige frikadeller eller når der kommer gæster til feks en oksemørbrad.
Vandmelonsalat