Frikadeller

 

Frikadeller

Frikadeller

Denne opskrift er helt klassisk og smager fantastisk. Laver du for mange deller er der lækkert pålæg til næste dag. De kan også fryses, så der er hurtig aftensmad til en anden dag.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Frikadeller
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 finthakket løg
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk mel
  • 1 dl havregryn
  • smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Rør hakkede kød grundigt med salt til det har samlet sig, det er nemmest med håndmixer. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen i ca 2 min. Dæk skålen til og sæt i køleskabet 30 min til et par timer, kan undlades hvis du har travlt.
  • Varm smør på en panden. Form til frikadeller, i den størrelse du foretrækker. De må ikke ligge så tæt så de rører ved hinanden. Stegning på medium varme ca. 5-6 minutter på hver side, alt efter størrelse. Steg dem til de er gennemstegte.
Frikadeller
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering