
Oksemørbrad i kuglegrill
Her er en helt simpel opskrift på den perfekte oksemørbrad i kuglegrillen. Rosmarin og løg fremhæver oksekødet helt fantastisk.
Ingredienser
- 1,5 kg oksemørbrad
- 2 hakkede løg
- 2 kviste rosmarin eller lign.
- 1 liter vand
- groft salt
- Friskkværnet peber evt blandet rød, grøn og sort.
Sådan gør du
- Placer en foliebakke i midten af kuglegrillen. Fyld grillkul på langsiderne af foliebakken. Tænd grillkullet.
- Gør oksemørbraden klar ved at gnide den ind i groft salt og friskkværnet peber. Bind den tynde ende op under mørbraden.
- Fyld foliebakken med ca. 1 liter vand, løg, rosmarin eller andre krydderurter.
- Når gillkullet er klar, placer mørbraden over foliebakken på risten. Vend oksemørbraden et par gange, mens den steges. Stegetiden er ca. 50 min. eller med stege termometer til den viser ca. 60 grader. Når oksemørbraden er færdig, lad den hvile i sølvpapir og et viskestykke ca. 15 min.

Historien bag opskriften
I vores familie er vi vilde med Oksemørbrad i kuglegrill. Skal det være noget særligt, vælger vi en oksemørbrad - men der er jo mange dejlige opskrifter på grillmad. Dertil passer det også rigtigt godt med skønne salater til. Denne opskrift er perfekt når man skal have gæster og resultatet er særligt vigtigt.
Er du vild med mørt kød, kan du også se hvordan du får fantastiske resultater med sous vide (vandbad) hos Gastrofun.dk
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!