Vanilje kogte æbler
De her æbler smager sødt og frisk og de passer perfekt til andestegen. De skal pusles lidt om, men til gengæld tager de ikke lang tid at kreere. De serveres kolde, derfor kan du i god tid koge æblerne, og skal ved servering kun komme ribsgele i.
Ingredienser
- 6 dl vand
- 3 dl sukker
- 1 vanilje stang
- 4 æbler
- 1,5 dl ribsgele
Sådan gør du
- Kog vand og sukker, samt flækket vaniljestang og kornene udskrabet derfra.
- Skræl 4 æbler, gerne Cox orange, eller andet ikke for stort spiseæble.
- Udstik kærnehuset og halver æblerne. Har man ikke en kernehusudstikker, kan man halverer æblerne, og tage kernehuset ud med en kniv.
- Kom æbler i den kogende sukkerlage, og kog dem ved lav varme i ca 6 min, alt efter størrelse.
- Gå ikke fra æblerne, da de hurtigt kan få for meget. Stik af og til i æblerne for med en lille kniv, for at finde ud af om de er møre.
- Løft æbler op af lagen, og lad dem afdryppe på et rent viskestykke.
- Stil dem på køl indtil brug.
- Ved servering kommes en klat æblegele i kernehus hullet.
Historien bag opskriften
Jeg ved ikke hvor mange familier der serverer vanilje kogte æbler til jul, men jeg husker ikke en af mine 47 jule, hvor vi ikke har fået dem. Så længe jeg kan lave julemad, kommer de heller ikke til at mangle. Opskriften er gået i arv, og har indtil videre strukket sig henover 4 generationer.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!