Iskage med Daim, bær og mandelbund
Denne iskage med Daim, bær og mandelbund er super lækker og nem at lave. Den er rigtig god, til gæstemiddage - da den kan laves på forhånd.
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 170 g sukker (til bunden)
- 150 g mandler
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl sukker (til isen)
- 1 vaniljestang
- 6 dl piskefløde
- 2 dobbelt Daim-chokolade
- 1 dl blandet bær
- 2 dl pynte bær
Sådan gør du
- Til bunden piskes æggehvider og sukker til en stiv og luftig masse. Hak mandlerne fint og vend dem forsigtigt rundt i marengsmassen. Læg bagepapir i springform på ca 24 cm i diameter, så både bund og sider er dækket. Hæld marengsmassen i formen. Bages ved 170° i ca 45 min, til den er gylden. Lad bunden køle helt af i formen.
- Lav isen ved at piske æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til et let skum i en anden skål. Vend forsigtigt skummet i æggemassen. Hak Daim chokoladen groft. Rens, tør og skær evt dine bær i mindre stykker. Vend chokoladen og bærrene i massen, hæld det over den kolde bund i formen. Dæk med husholdningsfilm og sæt formen i fryseren. Frysetid min 4 timer. Når isen har sat sig, pynt med bær. Frys igen. Læg husholdningsfilm over.
- Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med friske bær.
Historien bag opskriften
Jeg elsker iskage med Daim, bær og mandelbund 🙂 En kombination af ting, som jeg elsker meget højt!!! Måske får vi den lidt oftere om sommeren, men den er god hele året rund. Iskagen er rigtig god til gæstemiddage. Når jeg skal have gæster prioriterer jeg nærværet meget højt. Det betyder også, at jeg forbereder så meget som muligt...dermed mindre tid i køkkenet. Det er noget jeg kan lide 😉 Se flere af mine desserter.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!