
Råsyltet græskar med vanilje
Sød og syrligt råsyltet græskar med vanilje, smager lækkert med fisk, kød og kylling. De lækre græskartern bevarer deres faste struktur, hvilket giver et dejligt "bid".
Ingredienser
- 0,5 tsk fint salt
- 300 g hokkaido græskar i små tern
- 2 dl eddike
- 2,5 dl rørsukker
- 1 stang vanilje
Sådan gør du
- Rens og skær græskaret i små tern. Drys lidt salt på.
- Bring eddike og rørsukker til kogepunktet sammen med en en flækket vaniljestang. Rør rundt, til sukkeret er smeltet. Lad lagen afkøle lidt. Hæld lagen over det saltede rå græskar.
- Hæld det råsyltede græskar i et sylteglas. Råsyltet græskar kan holde sig i månedsvis i køleskabet.

Historien bag opskriften
Råsyltet græskar med vanilje kan bruges som lækkert tilbehør eller topping til stegt fisk, kylling, grøntsager eller kød. Det smager også dejligt på smørrebrød med f.eks. leverpostej. Når man råsylter bevarer man lidt mere "bid" i græskaret, hvilket giver en rigtig lækker konsistens. Se flere opskrifter med skønne græskar.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!