
Nem æblekage
Her er en super hurtig og nem æblekage, som er luftigt og dejlig svampet. Den er et hit hver gang hjemme hos os, både hos store og små.
Ingredienser
- 5 æbler Gerne syrlige.
- 2 æg
- 150 g sukker
- 75 g smeltet smør
- 1 dl mælk
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 tsk kanel blandes med 1 dl sukker
- 2 tsk formelis
Sådan gør du
- De 4 æbler skrælles og skæres i grove tern. Pisk æg og sukker sammen til en tyk masse. Tilsæt smør og mælk. Lidt af gangen tilsæt mel og bagepulver.
- Læg bagepapir i en form. Jeg bruger springform på ca 22 cm og genanvendelig krølfolie fra Allcooking.dk. Hæld dejen i formen. Bland kanel med 1 dl sukker. Strø halvdelen hen over dejen. Hæld æbletern ned i dejen jævnt fordelt og strø knap resten af kanelsukkeret på - lag ca 2 spsk tilbage til at drysse på toppen. Skær det sidste æble i tynde både til at pynte kagen på toppen som vist på foto, drys med de sidste 2 spsk kanelsukker.
- Bages cirka 30 min ved 200 grader varmluft. Drys lidt formelis på toppen inden servering. Kan evt serveres med flødeskum, is og creme fraiche.

Historien bag opskriften
Nem æblekage kan lige klares med et snuptag, hvis tiden er knap. Den smager skønt af kanel og får hele huset til at dufte fantastisk. Når min søn kommer hjem fra skole, afslører duften straks hvad jeg har lavet i køkkenet 😉
Kagen er bagt med genanvendeligt krølfolie, som er perfekt til alle slags kager. Krølfolie kan du finde hos Allcooking.dk.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!