Koldskål med skyr og jordbær

koldskål med skyr og jordbær
koldskål med skyr og jordbær

Koldskål med skyr og jordbær

Her er en lidt sundere version af den højt elskede koldskål med skyr og jordbær, som er en af sommerens højdepunkter. Kammerjunkerne smager himmelsk, når de er hjemmelavede.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Køkken Desserter, Lav mad med børn, Mad til børn, Sommermad, Sund dessert
Antal 1 liter

Ingredienser
  

Koldskål

  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 liter kærnemæld
  • 3 dl skyr
  • 0,5 lime
  • 10 moste jordbær

Kammerjunkere

  • 2 tsk vaniljesukker
  • 75 g blødt smør
  • 50 g grahamsmel
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • 0,5 lime

Sådan gør du
 

Kammerjunkere

  • Tænd ovnene på 200 grader. Bland alle ingredienserne sammen til kammerjunkerne og ælt godt til det hænger sammen. Rul en lang pølse af dejen og skær ens skiver på ca 0,5 cm. Læg alle skiverne på en bagelade med bagepapir og sæt det i ovnen ca 13 min.

Koldskål

  • Imens kammerjunkerne er i ovnen, laves koldskålen. Pisk æggeblommer og sukker grundigt til det bliver helt hvidt og luftigt. Riv skallen fra lime og tilsæt denne sammen med 1 spsk limesaft. Tilsæt øvrige ingredienser og rør rundt. Sættes på køl indtil servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering