Skovbæris med mandelknas
Cremet flødeis med friske sommerbær og knasende mandel med karamel. En nem ret og absolut umagen værd. Opskriften er både med og uden ismaskine.
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 0,5 usprøjtet citron
- 4,5 dl sødmælk
- 3,5 dl piskefløde
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 160 g sukker
- 300 g blandede friske bær (eller opstøede bær)
Mandelkrokant
- 100 g smuttede mandler
- 140 g sukker
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Skyl citronen, riv skal og pres saften ud. Hæld 3½ dl mælk og fløden i en gryde, tilsæt vaniljekorn, citronskal og citronsaft varm det op til kogepunktet. Der skal være små bobler i kanten, men ikke mere. Sæt gryden til side.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker, til det bliver luftig og hvidt. Hæld 1/3 af mælkeblandingen i æggemassen, imens du pisker. Sæt gryden med mælk tilbage på svag varme. Hæld æggemassen tilbage i gryden og lad cremen tykne under jævn omrøring. Det tager ca 10 minutter. Den må ikke koge! Når cremen trækker spor efter omrøring, er den klar. Sæt den til afkøling.
- Blend bærrene i en blender sammen med 1 dl mælk. Si bærpuréen igennem en fintmasket si ned i den afkølede iscreme. Hæld iscremen i ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine, hælder du i stedet den kolde iscreme i en metalskål og dækker den til med husholdningsfilm eller lufttæt låg og sætter den i fryseren. Efter 1 time tager du cremen ud af fryseren og pisker den godt igennem. Gentag proceduren 3 gange i løbet af 3 timer.
- Mandelknas laver du ved at smelte sukkeret til en gylden karamel på en varm pande. Hæld mandler i og rist dem i 2-3 minutter. Hæld blandingen ud på bagepapir og lad den afkøle helt. Hak den med en skarp kniv til en grov mandelknas. Du kan vælge at tilsætte mandelknasen i isen eller drysse over ved servering.
- Tag isen ud af fryseren ca 30 min før servering.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!