
Gullasch
Denne gullasch har masser af paprika, saft og kraft. Den smager skønt og vil imponere både til hverdag og gæstemiddag.
Ingredienser
- 1,5 kg okse tykkam i tern
- 5 finthakket løg
- 50 g smør
- 7 spsk mild paprika
- 2 spsk hvedemel
- 5 gulerødder i skiver
- 4 laurbærblade
- 1 spsk kommen
- 100 g konc. tomatpure
- 1 liter hønsebouillon
- 0,5 liter piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 liter cremefraice 38%
Sådan gør du
- Steg først løgene klare i en smule smør. Tag dem op af gryden. Tilsæt resten af smørret i gryden og brun herefter kødet i mindre portioner ad gangen.
- Rør paprika ud i grydens fedtstof. Drys mel over. Kom løgene tilbage i gryden. Tilsæt gulerødder, salt, peber, laurbærblade samt kommen.
- Rør tomatpuré ud i lidt af bouillonen og hæld det i gryden sammen med resten af bouillonen. Lad det hele simre under låg til kødet er mørt. Ca 1 time. Fjern så låget og lad væsken koge lidt ind, før piskefløden tilsættes. Lad det simre endnu nogle minutter og smag til. Server retten med en god klat cremefraiche og hjemmelavet kartoffelmos.

Hej Opskrifteriet
Har i dag fuldt jeres opskrift på gullasch, og den blev helt fantastisk, faktisk den bedst jeg har lavet til dato. Tak for opskriften:))))
Flemming
Hej Flemming. Tak for det 🙂 Vi elsker også gullasch hjemme hos os. Mvh Vibeke