Glaseret hamburgerryg
Luksus udgaven af glaseret hamburgerryg, med masser af smag og en lækker sprød glasering. Perfekt til både hverdag og gæster.
Ingredienser
- 1,5 kg hamburgerryg
- 2 spsk stærk sennep
- 25 g stegemargarine
- 3 spsk brun farin
- 2 spsk rasp
- frisk persille
- frisk løvstikke
- friske porrer
- frisk selleritop
Sådan gør du
- Læg hamburgerryggen i en stor gryde. Hæld vandet over, så kødet lige er dækket. Bring gryden i kog. Bind persille, løvstikke, porreblade og selleritop sammen til en lille dusk. Afskum kogevandet og tilsæt suppevisken. Dæmp varmen og læg låg på. Kog hamburgerryggen i 30 min, sluk og lad den trække 20 min i suppen.
- Tænd ovnen på 200 grader. Fjern plastskindet efter kogningen. Tør hamburgerryggen af med et rent viskestykke. Skær et gittermønster i overfladen af kødet, som vist på foto. Læg den kogte, aftørrede hamburgerryg på risten i ovnen. Placer en bradepande på rillen under risten til at opsamle saften fra kødet. Lad hamburgerryggen dryppe af i ca 10 min.
- Bland sennep, margarine, farin og rasp. Smør kødet med denne blanding og sæt den midt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 min til overfladen er gylden, sprød og boblende. Lad den stå og hvile sig i den slukkede ovn i ca. 15 min.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!