![Forloren hare - hverdags opskrift](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2020/09/forloren-hare-2.jpg)
Forloren hare
Forloren hare er en af de rigtigt gode gammeldags retter. I denne version er der ekstra meget smag og tilmed en skøn sovs med ribsgele, som passer rigtigt godt til haren.
Ingredienser
- 500 g kalv og flæsk
- 2 store fintrevne gulerødder
- 2 finrevet løg
- 2 æg
- 5 spsk mel
- 5 spsk rasp
- 2 dl mælk cirka mål
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 40 g røget bacon i tern
- bacon i skiver
Sauce
- 3 spsk majsstivelse
- 1 dl koldt vand
- sky fra “haren”
- 2 spsk Creme fraiche 18 %
- 3 spsk ribsgele
- kulør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør kødet sammen saltet, til det samlet sig. Tilsæt gulerod, løg, æg, hvedemel, rasp, mælk, røget bacon og peber. Kom farsen i et smurt ovnfast fad og form den til en hare. Læg baconstrimler over og sæt den i ovnen ved 225 grader i 30 minutter. Når den er gylden hældes mælken ved i fadet og den steger videre i yderligere 30 minutter.
- Sauce:Rør majsstivelse ud i 1 dl koldt vand. Sigt skyen fra “haren” over i en gryde og tilsæt så majsjævningen. Tilsæt creme fraiche. Kog saucen op og smag til med ribsgele, salt og peber. Tilsæt kulør. Retten kan serveres med kogte kartofler og grøntsager.
![Forloren hare - hverdags opskrift](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2020/09/forloren-hare-2.jpg)
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!