Forloren hare - hverdags opskrift

 

Forloren hare - hverdags opskrift

Forloren hare

Forloren hare er en af de rigtigt gode gammeldags retter. I denne version er der ekstra meget smag og tilmed en skøn sovs med ribsgele, som passer rigtigt godt til haren.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 1 t 15 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Forloren hare
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kalv og flæsk
  • 2 store fintrevne gulerødder
  • 2 finrevet løg
  • 2 æg
  • 5 spsk mel
  • 5 spsk rasp
  • 2 dl mælk cirka mål
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 40 g røget bacon i tern
  • bacon i skiver

Sauce

  • 3 spsk majsstivelse
  • 1 dl koldt vand
  • sky fra “haren”
  • 2 spsk Creme fraiche 18 %
  • 3 spsk ribsgele
  • kulør
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Rør kødet sammen saltet, til det samlet sig. Tilsæt gulerod, løg, æg, hvedemel, rasp, mælk, røget bacon og peber. Kom farsen i et smurt ovnfast fad og form den til en hare. Læg baconstrimler over og sæt den i ovnen ved 225 grader i 30 minutter. Når den er gylden hældes mælken ved i fadet og den steger videre i yderligere 30 minutter.
  • Sauce:Rør majsstivelse ud i 1 dl koldt vand. Sigt skyen fra “haren” over i en gryde og tilsæt så majsjævningen. Tilsæt creme fraiche. Kog saucen op og smag til med ribsgele, salt og peber. Tilsæt kulør. Retten kan serveres med kogte kartofler og grøntsager.
Forloren hare - hverdags opskrift
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering