![Nem opskrift på græske frikadeller med tzatziki](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2021/01/IMG_4327-500x500.jpg)
Græske frikadeller med tzatziki
Er du vild med hvidløg, så kommer du ikke udenom denne lækre ret. Den smager helt fantastisk, næsten som en lille ferie til Grækenland.
Ingredienser
- 500 g hakket kalve- og svinekød
- 2 æg
- 1 dl mel
- 1 dl grov valsede havregryn
- 1 revet løg
- 1 dl mælk
- 2 fed hakket presset hvidløg
- 2 tsk oregano
- 1 dl groft hakket feta
- 10 finthakket sorte oliven
- 8 finthakket soltørrede tomater
- fint salt og friskkværnet peber
- fedtstof til stegningen
Tzatziki
- 500 g græsk 10 % yoghurt
- 1 agurk
- 3 fed presset hvidløg
- 1 tsk olivenolie
- 0,5 tsk oregano (finthakket, hvis frisk)
- 0,5 tsk dild (finthakket, hvis frisk)
- fint salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør det hakkede kød sammen salt, til det bliver sejt. Bland med de øvrige ingredienser. Frikadellerne steges i fedtstof.
Tzatziki
- Agurk rives på et rivejern med store tænder. Massen lægges i en si, og der drysses en smule salt over, for at få væden ud. Lad det dryppe af i 15-30 minutter. Yoghurt kommes i en skål og blandes med hvidløg.
- Den revne agurk må gerne nærmest vrides fri for væske, inden den kommes i yoghurten. Herefter blandes forsigtigt rundt. Tilsæt dild og oregano. Olivenolien vendes i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tzatziki har godt af at stå på køl inden den skal serveres.
![Nem opskrift på græske frikadeller med tzatziki](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2021/01/IMG_4327-scaled-e1611922980484.jpg)
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!