Kylling og svampesuppe
En cremet smagfuld suppe, som kan laves i en fart. Smager dejligt med nudler til.
Ingredienser
- 20 g smør
- 250 g svampe i skiver
- 1 fed knust hvidløg
- 0,5 tsk tørret timian
- 3 dl hønsebouillon
- 5 dl mælk
- 3 spsk hvedemel
- 0,5 tsk groft salt
- 500 g kyllingefileter i små stykker
- 100 g sukkerærter i små stykker
- 100 g løse majs
- Purløg eller bredbladet persille
Sådan gør du
- Smelt smørret i en tykbundet gryde uden at det bruner. Svits svampe, hvidløg og timian i ca. 3 min.
- Blend mel og 1 dl mælk, tilsæt svampeblanding og bouillon og blend igen. Kom blandingen tilbage i gryden sammen med resten af mælken og salt. Bring suppen i kog under omrøring.
- Tilsæt kyllingestykker (rå) og kog suppen i ca. 5 min. - rør jævnlig. Når kyllingestykkerne er gennemkogt, tilsæt sukkerærter, majs, persille/purløg, peber og salt. Kog suppen i ca. 1 min. Server med brød, ris eller nudler.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!