![Opskrift på Mortens and](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2020/09/mortensaften.jpg)
Mortens and
Traditionen tro skal der laves en dejlig and til Mortens aften. Denne opskrift sikrer at kødet bliver saftigt og mørt. Saucen er særlig god og uimodståelig.
Ingredienser
- 1 and ca 3 kg
- evt Fyld: f.eks æbler, nødder, svesker, løg.
- groft salt
- friskkværnet peber
- 2 gulerødder i skiver
- 2 løg i både
- 2 fed hakket hvidløg
- 4 laurbærblade
- 1 liter vand
- 2-3 spsk ribs gele
- 1 dl fløde
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rens anden for eventuel indmad og tør den med køkkenrulle. Gnid anden med groft salt og friskkværnet peber både indvendig og udvendig.
- Fyld anden med frugt, nødder eller løg. Placer den på en rist med en bradepande under. Hæld 1 liter vand i bradepanden. Læg gulerødder, løg, hvidløg og laurbær blade i vandet. Steg anden ved 180 grader i ca 2 timer. Når saften er klar er anden færdig. Ellers skal den have en tp på 60-65 grader. Hæld det varme vand fra bradepanden over anden nogle gange under stegningen, så den ikke bliver tør. Lad anden trække tildækket i 20 min, inden den skæres ud.
- Lav en lækker sauce af vandet i bradepanden. Si indholdet ned i en gryde, mas det gerne med en ske. Lad det koge lidt ind, tilsæt ribsgele, salt og peber og fløde inden servering.
![Opskrift på Mortens and](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2020/09/mortensaften.jpg)
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!