Traditionen tro skal der laves en dejlig and til Mortens aften. Denne opskrift sikrer at kødet bliver saftigt og mørt. Saucen er særlig god og uimodståelig.
Rens anden for eventuel indmad og tør den med køkkenrulle. Gnid anden med groft salt og friskkværnet peber både indvendig og udvendig.
Fyld anden med frugt, nødder eller løg. Placer den på en rist med en bradepande under. Hæld 1 liter vand i bradepanden. Læg gulerødder, løg, hvidløg og laurbær blade i vandet. Steg anden ved 180 grader i ca 2 timer. Når saften er klar er anden færdig. Ellers skal den have en tp på 60-65 grader. Hæld det varme vand fra bradepanden over anden nogle gange under stegningen, så den ikke bliver tør. Lad anden trække tildækket i 20 min, inden den skæres ud.
Lav en lækker sauce af vandet i bradepanden. Si indholdet ned i en gryde, mas det gerne med en ske. Lad det koge lidt ind, tilsæt ribsgele, salt og peber og fløde inden servering.