Frisk pasta med tigerrejer og tomatsauce
Opskriften på den bedste tomatsauce sammen med frisk pasta og tigerrejer stegt i hvidløg og løg. En skøn ret, som ikke tager mange minutter at lave.
Ingredienser
Tomatsauce
- 4 skiver røget bacon
- 3 spsk smør
- 2 finthakket løg
- 2 fed finthakket hvidløg
- 2 dåser hakkede tomater (god kvalitet)
- 0,25 tsk muskatnød
- 1 spsk timian (eller 2 spsk frisk timian)
- 5 spsk tomatpure
- 2 gulerødder i tynde skiver
- 1 revet æble uden skræl
- groft salt
- friskkværnet peber
Øvrigt
- 400 g sorte tigerrejer
- 4 spsk olie
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 lille finthakket løg
- 8 cherrytomater i halve
- 1 lille håndfuld basilikum (eller bredbladet persille)
- frisk pasta
Sådan gør du
- Steg bacon i en gryde med smør. Dryp bacon af på et stykke køkkenrulle. Steg løg og hvidløg klare og bløde i smørret med baconfedt.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser til tomatsaucen. Kog op og lad det simre i 15 min.
- I mens steg finthakket løg og hvidløg klart i olien. Tilsæt tigerrejerne og steg dem kun til de tager farve. Lad løg og rejer stå i en skål, så de ikke får mere varme. Hak den sprøde bacon i meget små stykker. Sæt vand over til den friske pasta.
- Når gulerødderne i tomatsaucen er møre, blend saucen med en stavblender. Smag til med salt og peber. Tilsæt hvidløg, stegte løg og bacon stykker. Varm op et par min. Kog den friske pasta efter anvisning.
- Server den frisk kogte pasta med tomatsauce og tigerrejer. Pynt med halve tomater og basilikum eller persille blade.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!