Marineret rødbedesalat

Marineret rødbedesalat
Marineret rødbedesalat

Marineret rødbedesalat

Rødbeder er en dejlig grøntsag og de bliver kun bedre af at blive marineret. Denne passer rigtigt godt som tilbehør til and og oksekød, men er også skøn som frokostret.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t 40 min
Samlet tid 3 t 20 min
Ret Mortens and, mortensand, tilbehør til and
Køkken Frokost, Julemad, Mortens aften, Salater, Tilbehør til aftensmad, Vintermad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg rødbeder
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl balsamico eddike
  • 4 spsk akaciehonning
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,25 tsk støt ingefær
  • 1 tsk sennepsfrø.
  • 0,25 tsk støt nelliker
  • 0,25 tsk kanel
  • 0,25 tsk peber
  • 400 g mozzarella (eller feta)
  • 200 g rucola

Sådan gør du
 

  • Vask rødbederne og kog dem i en gryde med vand, laurbærblad og salt ca i 20 min indtil de er møre, men stadig har lidt bid. Test med ved at stikke i dem med en lille kniv. Obs de skal gerne have nogenlunde samme størrelse, for et ensartet kogeresultat.
  • Når rødbederne er møre, skyl dem under den kolde hane, og smut derefter skrællen af. Brug evt handsker. Skær rødbederne i tern.
  • Bland marinaden af de øvrige ingredienser, tilsæt rødbedetern og lad dem hvile i minimum 1 time.
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering