
Langtidsstegt and
Traditionen tro skal der laves en dejlig and til juleaften aften. Denne opskrift sikrer at den bliver saftigt og mør og giver en rigtig skøn andesauce.
Ingredienser
- 1 and ca 3 kg
- evt Fyld: f.eks æbler, nødder, svesker, løg, tranebær, krydderurter.
- groft salt
- friskkværnet peber
- 2 gulerødder i skiver
- 2 løg i både
- 2 fed hakket hvidløg
- 4 laurbærblade
- 1 liter vand
- 2-3 spsk ribs gele
- 1 dl fløde
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 130 grader.
- Rens anden for indmad og blodrester, tør den med køkkenrulle. Gnid anden med rigeligt groft salt og friskkværnet peber både indvendig og udvendig.
- Fyld anden med frugt, nødder eller løg. Placer den på en rist med en bradepande under. Hæld 1 liter vand i bradepanden. Læg gulerødder, løg, hvidløg og laurbær blade i vandet. Steg anden ved 130 grader i 6 timer. Hæld det varme vand fra bradepanden over anden nogle gange under stegningen, så den ikke bliver tør. Lad efterfølgende anden trække tildækket i 20 min, inden den skæres ud.
- Lav en rigtig god sauce af vandet i bradepanden. Si indholdet ned i en gryde, mas det gerne igennem sien med en ske. Lad det koge lidt ind, tilsæt ribsgele, salt og peber og fløde inden servering.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!