Forloren hare
Forloren hare er en af de rigtigt gode gammeldags retter. I denne version er der ekstra meget smag og tilmed en skøn sovs med ribsgele, som passer rigtigt godt til haren.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 1 t 15 min
Samlet tid 1 t 30 min
- 500 g kalv og flæsk
- 2 store fintrevne gulerødder
- 2 finrevet løg
- 2 æg
- 5 spsk mel
- 5 spsk rasp
- 2 dl mælk cirka mål
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 40 g røget bacon i tern
- bacon i skiver
Sauce
- 3 spsk majsstivelse
- 1 dl koldt vand
- sky fra “haren”
- 2 spsk Creme fraiche 18 %
- 3 spsk ribsgele
- kulør
- salt og friskkværnet peber
Rør kødet sammen saltet, til det samlet sig. Tilsæt gulerod, løg, æg, hvedemel, rasp, mælk, røget bacon og peber. Kom farsen i et smurt ovnfast fad og form den til en hare.
Læg baconstrimler over og sæt den i ovnen ved 225 grader i 30 minutter. Når den er gylden hældes mælken ved i fadet og den steger videre i yderligere 30 minutter.
Sauce:Rør majsstivelse ud i 1 dl koldt vand. Sigt skyen fra “haren” over i en gryde og tilsæt så majsjævningen. Tilsæt creme fraiche. Kog saucen op og smag til med ribsgele, salt og peber. Tilsæt kulør. Retten kan serveres med kogte kartofler og grøntsager.