
Rullepølse, fra bunden
Rullepølse, hjemmelavet som i gamle dage. Den smager himmelsk, og er ikke fyldt med tilsætningsstoffer og nitrit som de fleste købe rullepølser. Du kan godt være stolt, når du serverer din egen homemade rullepølse til frokost bordet. Den vil helt sikkert henrykkelse dine gæster, eller familie. Opskriften giver rullepølse til mange, så smid et et stykke i fryseren til en anden god gang.
Ingredienser
- 1 slag til rullepølse på ca 2 kg Kan købes i juletid i alm supermarkeder, ellers bestilles hos slagteren.
- 60 g salt
- 5 g peber
- madsnor
- 2 løg, renset pillet og skåret i halve
- 1 gulerod, renset og skrællet
- 4 laurbærblade
- 8 peberkorn
- evt lille dusk persille
Sådan gør du
- Krydr slaget på begge sider med salt og peber. Rul det stramt sammen til en rulle. Bind snor godt omkring, således rullen er snoret godt sammen.
- Kom rullepølsen i en pose og lad den trække til dagen efter, ca 24 timer.
- Læg rullepølsen i en gryde som passer i længden til rullen, kom løg, gulerod, laurbær, peberkorn og evt persille ved rullepølsen.
- Dæk rullen med letsaltet vand, og bring gryden i kog. Skum eventuelle urenheder af. Lad rullepølsen simre i 2 timer. Sluk for blusset og lad den stå og trække i 1 time.
- Tag nu rullen op, og læg den i en rullepølsepresser, brødform eller bradepande foret med bagepapir. Pak bagepapiret om rullen og sæt noget tungt ovenpå, således at at rullepølsen får rullepølseform. Kom rullepølse under pres på køl, og lad den stå minimum til næste dag.
- Fjern trådene og nu er rullen klar til at blive skåret i skiver.
- Kogevandet (hældt gennem en si) må du endelig gemme. Det er en gave til brun sovs, sammenkogte retter med gris, grønlangkål, i fars eller til at koge kødboller i.
- Server rullepølse i skiver på godt rugbrød med sennep og syltede rødbeder eller med hjemmelavet italiensk salat. Se link på italiensk salat nedenunder.

Historien bag opskriften
Opskrift på italiensk salat.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!