
Pebernødder, lagkagehuset med et tvist
Uden tvivl, den bedste opskrift på pebernødder. Pebernødderne er bliver super sprøde udenpå og har en skøn kraftig smag af krydderier. Hvis du er vild med Lagkagehuset's pebernødder, vil du helt sikkert også kunne lide disse. Denne nemme opskrift, er efter min mening bedre, da der er meget mere smag. Husk, dejen kan fryses. Du behøver ikke bage samme dag, som du laver dej. Der er også tid at spare, hvis du nøjes med at skære pebernødderne, uden at trille dem. Småkagerne smager lige godt, uanset form. Bare de er nogenlunde lige store, så de bliver bagt ens. Har du en rillet rist til ovnen, kan du presse den ned mod dejen og markere, hvor du skal skære. Så bliver stykkerne ret ens.
Ingredienser
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 1 tsk stødt ingefær
- 1,5 tsk kanel
- 1,5 tsk hvid peber
- 1,5 tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 dl piskefløde
- 470 g mel
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker grundigt med håndmixer. Pisk fløden i, lav hastighed til start. Bland resten af ingredienserne sammen i en anden skål og tilsæt det i dejen, til den er fast. Ælt dejen sammen tilsidst.
- Udruld dejen i finger-tykke stænger. Skær i stykker på ca 1 cm og rulles evt runde. En nem måde at markere lige store stykker, er at trykke bageristens riller mod dejen - så der kommer et mærke man kan skære efter. Det er lidt smart syntes jeg.
- Bages ved 200 grader alm ovn ca 7-10 min, til de er lysebrune.

Historien bag opskriften
Opskriften er inspireret fra Lagkagehusets pebernødder, som jo i forvejen er fantastisk. Denne opskrift har jeg ændret ved at tilføje ekstra mange krydderier, da jeg elsker mad med masser af smag. Så man kan vel sige, det er mere voksen småkager. De er dog ikke stærke, min søn kan også lide dem. Pebernødder er en fantastisk julesmåkage, måske en af de mest klassiske småkager. De er fast inventar hele juletiden sammen med de andre julesmåkager og konfekt.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!