Pebernødder, som lagkagehusets med et tvist.

 

Pebernødder, som lagkagehusets med et tvist.

Pebernødder, lagkagehuset med et tvist

Uden tvivl, den bedste opskrift på pebernødder. Pebernødderne er bliver super sprøde udenpå og har en skøn kraftig smag af krydderier. Hvis du er vild med Lagkagehuset's pebernødder, vil du helt sikkert også kunne lide disse. Denne nemme opskrift, er efter min mening bedre, da der er meget mere smag. Husk, dejen kan fryses. Du behøver ikke bage samme dag, som du laver dej. Der er også tid at spare, hvis du nøjes med at skære pebernødderne, uden at trille dem. De smager lige godt, uanset form. Bare de er nogenlunde lige store, så de bliver bagt ens. Har du en rillet rist til ovnen, kan du presse den ned mod dejen og markere, hvor du skal skære. Så bliver stykkerne ret ens.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 40 min
Ret Pebernødder
Antal 1 portion

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1,5 tsk kanel
  • 1,5 tsk hvid peber
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 dl piskefløde
  • 470 g mel

Sådan gør du
 

  • Pisk smør og sukker grundigt med håndmixer. Pisk fløden i, lav hastighed til start. Bland resten af ingredienserne sammen i en anden skål og tilsæt det i dejen, til den er fast. Ælt dejen sammen tilsidst.
  • Udruld dejen i finger-tykke stænger. Skær i stykker på ca 1 cm og rulles evt runde. En nem måde at markere lige store stykker, er at trykke bageristens riller mod dejen - så der kommer et mærke man kan skære efter. Det er lidt smart syntes jeg.
  • Bages ved 200 grader alm ovn ca 7-10 min, til de er lysebrune.
Pebernødder, som lagkagehusets med et tvist.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering