Vaniljekranse

 

Vaniljekranse

Vaniljekranse

En simpel og klassisk opskrift på søde og sprøde små vaniljekranse - som smager rigtigt meget af vanilje. De kan laves runde eller som hjerter på foto. De smager godt uanset 😉 Den gammeldags metode, med at køre dejen gennem en kødhakker - kan nemt erstattes med en sprøjtepose og stor stjernetyl. Alternativt kan man forme runde ringe eller lave små runde småkager trykket med en gaffel (gaffelkager). Vaniljekager er jo en rigtig juleklassiker og elsket i mange danske hjem. Denne julesmåkage er værd at lave selv, da oplevelsen er mange gange størrer end at købe den i supermarkedet. Desuden får du jo den skønneste juleduft i hele din bolig, og det tæller jo også.
Arbejdstid 1 t
Tilberedningstid 1 d
Samlet tid 1 d 1 t
Ret Vaniljekranse
Antal 1 portion

Udstyr

  • Efter ønsket form: Kødhakker med stjernehul, sprøjtepose med stor stjernetyl eller bare en gaffel.

Ingredienser

  • 2 vaniljestænger
  • 380 g hvedemel
  • 125 g kartoffelmel
  • 375 g smør, koldt
  • 100 g mandler, smuttede og finthakket
  • 250 g sukker
  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestængerne og skrab vaniljekorn ud. Gnub evt lidt sukker hen over indersiden af vaniljestangen, for at få det hele med ud.
  • Bland hvedemel og kartoffelmel. Skær smør i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker, mandler og vanilje. Slå dejen sammen med et æg. Skal ikke æltes, kun samles til en ensartet masse. Pak dejen ind og lad den hvile i køleskabet til næste dag.
  • Kør dejen gennem kødhakker med stjernehul, sprøjtepose med stor stjernetyl eller rul tynde pølser med hånden. De skal være ca 10 cm lange og samles som en krans. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages ca 8 minutter ved almindelig ovnvarme - hold øje, tiden kan varriere.
  • Når vaniljekransene er kølet af, kan de opbevares i en tør lufttæt beholder.
Vaniljekranse

Historien bag opskriften

Opskriften, på disse klassiske vaniljekranse, er min svigermors. Hun elsker at bage og laver altid vaniljekranse til hele julemåneden. Opskriften er særlig lækker da hun bruger mere vanilje, end man gør i de fleste andre opskrifter. Vanilje smager jo fantastisk og er med til at gøre smagsoplevelsen ekstra stor. Hendes inspiration kom egentligt fra de gamle Karolines Kogebøger. Hun har bare fortolket dem på din helt egen måde, hvilket kun har forbedret vaniljekransene. 
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering