Blødende chokolade

 

Blødende chokolade

Blødende chokoladekage

En nem og imponerende blødende chokoladekage som har en kraftig og lækker chokoladesmag med flydende midte. Server med vaniljeis. Tip. Hæld dejen i muffinform og frys den ned, til du skal bruge den. Optø i køleskabet og bages efter opskrift.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Samlet tid 30 min
Ret Blødende chokoladekage
Antal 10 stykker

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade 58%
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 100 g pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g pasteuriserede  æggehvider
  • neutral olie til at smøre formene
  • 10 muffinforme

Sådan gør du
 

  • Hak chokoladen fint og smelt den med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt.
  • Sigt melet ned i chokoladeblandingen og rør godt. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør godt.
  • Smør muffinformene med olie . Fyld de smurte forme op 80%. Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages.
  • Bag dem lige inden de skal serveres. Bages ved 200 grader i ca. 7-10 minutter alm ovn. Obs. fondanternes midte skal være flydende. Prøv at stikke en kødpind i dem, for at teste om indholdet er flydende. Bare et minut for meget, kan ødelægge den flydende midte. Afkøl dem 1 min, inden de befris for formene. Server evt med en kugle is.
Blødende chokolade
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering