Ostebrød
Dette brød er lækker at dele med familien, som tilbehør til en suppe eller lignende, men skal du have gæster er det nemmere at lave små anretninger i muffin forme.
Ingredienser
- 1 dl mælk
- 75 g smør
- 20 g gær
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 5-6 dl mel
- 100 g groftrevet cheddar
- 2 spsk finthakket bredbladet persille
- 1 fed presset hvidløg
- 150 g frisk revet mozzarella
- 50 ml tomat puré (ikke koncentreret)
- en smule flagesalt
- friskkværnet peber
- æg til pensling
- flagesalt
Sådan gør du
- Smelt smør klart i en gryde, tag gryden af varmen og rør først mælk og derefter gær. Æg, salt og halvdelen af melet røres i dejen. Tilsæt lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød. Dejen skal hæve 45 minutter.
- Bland ost, hvidløg, salt, peber og persille. Rul dejen ud til en stor firkant og fordel osteblandingen og tomat pure derpå. Skær derefter lange strimler. Bredden skal være minus 1-2 cm på din muffinform. Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær i firkanter, som passer i smurte muffinforme eller smurt brødform.
- Lad ostebrødet hæve i formene min. 45 minutter. Herefter pensles med æg, drysses med lidt flagesalt og bages ved 175 grader i ca 15-18 minutter. Serveres mens brødet er lunt og osten er blød.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!