Ostebrød
Dette brød er lækker at dele med familien, som tilbehør til en suppe eller lignende, men skal du have gæster er det nemmere at lave små anretninger i muffin forme.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 2 min
Samlet tid 2 t 2 min
- 1 dl mælk
- 75 g smør
- 20 g gær
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 5-6 dl mel
- 100 g groftrevet cheddar
- 2 spsk finthakket bredbladet persille
- 1 fed presset hvidløg
- 150 g frisk revet mozzarella
- 50 ml tomat puré (ikke koncentreret)
- en smule flagesalt
- friskkværnet peber
- æg til pensling
- flagesalt
Smelt smør klart i en gryde, tag gryden af varmen og rør først mælk og derefter gær. Æg, salt og halvdelen af melet røres i dejen. Tilsæt lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød. Dejen skal hæve 45 minutter.
Bland ost, hvidløg, salt, peber og persille.
Rul dejen ud til en stor firkant og fordel osteblandingen og tomat pure derpå. Skær derefter lange strimler. Bredden skal være minus 1-2 cm på din muffinform.
Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær i firkanter, som passer i smurte muffinforme eller smurt brødform.
Lad ostebrødet hæve i formene min. 45 minutter. Herefter pensles med æg, drysses med lidt flagesalt og bages ved 175 grader i ca 15-18 minutter. Serveres mens brødet er lunt og osten er blød.