Go Back
+ servings

Ostebrød

Dette brød er lækker at dele med familien, som tilbehør til en suppe eller lignende, men skal du have gæster er det nemmere at lave små anretninger i muffin forme.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 2 min
Samlet tid 2 t 2 min
Ret Brød, Ostebrød
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • 75 g smør
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 5-6 dl mel
  • 100 g groftrevet cheddar
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille
  • 1 fed presset hvidløg
  • 150 g frisk revet mozzarella
  • 50 ml tomat puré (ikke koncentreret)
  • en smule flagesalt
  • friskkværnet peber
  • æg til pensling
  • flagesalt

Sådan gør du 

  • Smelt smør klart i en gryde, tag gryden af varmen og rør først mælk og derefter gær. Æg, salt og halvdelen af melet røres i dejen. Tilsæt lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød. Dejen skal hæve 45 minutter.
  • Bland ost, hvidløg, salt, peber og persille. Rul dejen ud til en stor firkant og fordel osteblandingen og tomat pure derpå. Skær derefter lange strimler. Bredden skal være minus 1-2 cm på din muffinform. Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær i firkanter, som passer i smurte muffinforme eller smurt brødform.
  • Lad ostebrødet hæve i formene min. 45 minutter. Herefter pensles med æg, drysses med lidt flagesalt og bages ved 175 grader i ca 15-18 minutter. Serveres mens brødet er lunt og osten er blød.