Opskrift på grydesteg kylling med sovs

 

Opskrift på grydesteg kylling med sovs

Grydestegt kylling med sovs

Gammeldags stegt kylling, mormor kylling, sovse kylling, gryde kylling, denne ret har mange navne hjemme hos os. Grydestegt kylling er en af familiens favoritter. Både børn og voksne spiser med stort smil og godt til, når den klassiske grydestegte kylling, med brun sovs og kartofler bliver serveret. Den er forholdsvis nem at lave, og svær at gøre forkert.
Forb. tid 35 min
Tilb. tid 55 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Grydestegt kylling med sovs
Antal 4 personer

Equipment

  • En stor gryde med plads til en kylling, samt låg.

Ingredienser

Grydestegt kylling

  • 1200 g kylling ( kogetid justeres, hvis vægten afviger)
  • 1 håndfuld persille (skyllet)
  • 1 spsk olie
  • 25 g smør
  • 2 gulerødder, skrællet og halveret
  • 1 liter vand
  • 1/2 terning hønseboullion
  • salt og peber

Sovs

  • stegesky fra kyllingen
  • maizena sovsejævner (alm. maizena kan også bruges, følg anvisning på pakken)
  • 2 tsk ribsgelé
  • salt og peber
  • 0,5 dl fløde (kan udelades)

Sådan gør du
 

Grydesteg kylling

  • Krydr kyllingen godt med salt og peber, både ind og udvendig.
    Skær stilkene af persillen. Kom persilletoppen ind i kyllingen, så skroget bliver fyldt ud. Gem stilkene.
  • Brun kyllingen i en gryde, grundigt på alle 4 sider, i olie og smør.
  • Tag den brunede kylling op. Læg persillestilke og de halverede gulerødder i bunden af gryden. Læg kyllingen ovenpå. Hæld 1 liter vand ved kyllingen, sammen med den smuldrede bouillonterning. Lad den simre ved lav varme, under låg i 50 min.
  • Løft kyllingen forsigtigt op på et fad, pil persille ud. Læg persillen i gryden. Lad kyllingen hvile med et stykke bagepapir samt viskestykke eller stanniol over, imens du laver sovsen.

Sovs

  • Tag gulerødderne op af gryden. Sigt persille, persillestilke fra stegeskyen (væsken i gryden), pres så meget saft ud af den som du kan.
  • Hæld skyen i en mindre gryde, skum evt fedtet af, tilsæt ribsgele. Kog den godt igennem ved høj varme i 5 min. Drys maizena i, efter hvor tyk du vil have din sovs. Tilsæt evt fløde. Smag til med salt og peber.
  • Klip kyllingen op i 8 stykker, server med sovs.

I øvrigt

  • Hvis du ønsker lidt mere farve på kyllingen, kan du give den et par minutter grill i ovnen.
    Grydestegt kylling og sovs passer godt med kartofler, dampede gulerødder og agurkesalat.
Opskrift på grydesteg kylling med sovs

Historien bag opskriften

Grydestegt kylling er en ret, som er blevet lavet gennem generationer. Hjemme hos os er det en ret, som har været brugt meget af mine bedsteforældre. Sjovt nok, har mine forældre ikke lavet denne ret, men til gengæld har retten fået et "come back" i min familie. Så for os er det en rigtig mormor ret, som vi alle holder af. Min familie er vilde med agurkesalat, som nemt kan laves i forvejen. Se opskriften på agurkesalat.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering