Klassisk øllebrød
Klassisk øllebrød

Klassisk øllebrød

Jeg kan gå og glæde mig en hel dag, til at spise en omgang varm øllebrød, med helt koldt flødeskum på toppen. Øllebrød smager SÅ godt og er en treat. Mange ynder at komme nødder, frugt og bær på øllebrød. For mig er koldt flødeskum, eller iskold mælk bare det bedste. Øllebrød er idag en rigtig hygge ret, som passer godt til en dag hvor man fryser lidt om hænder og fusser. De fleste bliver præsenteret for øllebrød allerede som lille, og er derfor en ret som er elsket af både børn og voksne. I gamle dage var øllebrød en praktisk ret, og en måde man kunne få brugt rugbrødsrester på. En billig mættende ret, som kunne laves hurtigt til mange munde.
Arbejdstid 1 d
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 1 d 20 min
Ret Morgenmad, sund morgenmad
Antal 1 grydefuld

Ingredienser

  • 400 g rugbrød uden kerner i grove tern
  • 100 g farin
  • 9 dl vand

Sådan gør du 

  • Kom alle ingredienser i en gryde, og lad det stå natten over.
  • Under omrøring kog langsomt øllebrøden op. Kog videre på lav varme ca 20 min, rør jævnligt.
  • Pisk den evt til sidst homogen.
  • Server varm med kold flødeskum, eller mælk.
Klassisk øllebrød

Historien bag opskriften

Opskrift på nem og lækker klassisk øllebrød
Da jeg var barn, lavede min mor ofte øllebrød til mig og jeg elskede det. Denne opskrift er nøjagtig, som min mor lavede den. Når jeg spiser denne øllebrød, tager mine minder tilbage til en svunden tid. Dog fik jeg kun mælk på, som barn. Nu er jeg utrolig glad for frisk frugt og flødeskum, når der skal forkæles 😉 Det har jo sine fordele, at være voksen og kunne bestemme selv, ha ha.
Er du mere til en super lækker grov version øllebrød, så kan du se opskriften her: Grov øllebrød med kerner 
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering