Opskrift appelsinkage

 

Opskrift appelsinkage

Appelsinkage

Denne bradepande kage smager både sødt, syrligt og friskt af appelsin. Den er utrolig let og luftig, uden at være tør på nogen måde. Kagen kræver en lille smule forberedelse på ca 20 min, men til gengæld er den bagt på 8 min. Det har været mine børns favorit kage i mange år, og er det stadig selvom de er store nu. Kagen kunne også bruges som en "klassens time kage" da den er nem at skære op til mange stykker. Tror der er omkring 25-30 stykker, afhængig af størrelsen.
Forb. tid 22 min
Tilb. tid 8 min
Samlet tid 30 min
Ret Appelsinkage
Antal 1 bradepande 30 x 40 cm

Equipment

  • Bradepande på 30x40 cm ( mindre størrelser kan bruges, dette vil øge bagetiden )

Ingredienser

  • 200 g smør eller margarine
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 1 appelsin
  • 1/2 citron
  • 250 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 g flormelis (cirka mængde)

Sådan gør du
 

  • Smelt fedtstoffet og lad det afkøle. Imens du pisker æg og sukker til det er luftigt, som en æggesnaps.
  • Hæld afkølet fedtstof, skal og saft fra citron og appelsin ned i æggemassen. Rør kun rundt til det hænger sammen.
  • I en ny skål blandes mel, bagepulver og vaniljesukker. Denne melblanding røres i fedtstof og æggeblandingen.
  • Hæld kagedejen i en smurt bradepande 30x40cm
    Bag på en rist midt i ovnen, 8 min ved 250 grader alm ovn.
  • Når kagen er afkølet kommes glasur på.
    Bland flormelis med lidt fintrevet appelsinskal og saft.
    Ønsker du kagen mere syrlig, kan du bruge lidt citron også.
Opskrift appelsinkage

Historien bag opskriften

Den her gamle gamle opskrift på appelsinkage, har min oldemor givet til min mormor, som har givet den til min mor, som har givet til den til mig. Mon ikke mine børn, som elsker den her skønne appelsinkage også både bager og giver den videre til deres børn.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering