Græskarbrud
Ja, pas på...disse super bløde græskarbrud er vanvittigt gode. De minder på mange måder om gulerodsbrud. Disse bliver bare mere gyldne og knasende (pga græskarkernerne) end gulerodsbrud.
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 30 g sukker
- 70 g smeltet smør
- 2 æg
- 450 g mel
- 120 g økologisk hokkaido græskar
- 50 g græskarkerner
Sådan gør du
- Rens græskaret for kerner og trevler - og riv det fint på et rivejern. Bland i en lille skål: 2 æg, det revne græskar og græskarkerner sammen. Lad det trække.
- Smelt smøret og tilsæt vand. Hæld gær i og rør det sammen.
- I en stor skål, gerne med elpisker: Bland salt, sukker og mel sammen. Tilsæt gærblandingen og bland det godt sammen. Tilsæt græskarblandingen. Når det hele er rørt grundigt sammen, laver du små boller med to skeer på en bageplade. Lad bollerne hæve 30 min.
- Bages 9-15 min ved 225 grader varmluft. Hold godt øje, de bliver hurtigt færdige.
Historien bag opskriften
Jeg har altid været vild med gulerodsbrud og græskar. Derfor måtte jeg simpelthen prøve at lave en opskrift på græskarbrud - med græskar i stedet for gulerødder, samt græskarkerner i stedet for solsikkefrø. Resultatet er virkeligt blevet godt! Super bløde boller med fine gyldne stykker græskar og knasende græskar kerner. Jeg er helt vild med disse boller og fik da også lidt spist alt for mange af dem...kunne simpelthen ikke lade være 😉
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!