Rodfrugtfritter
Her er det sunde alternativ til pomfritter og så smager de fantastisk. Fritterne har en smule sødme og blødhed, men er salte og sprøde udenpå med en friskhed af citron. Du kan lave rodfrugtfritter som tilbehør til aftensmad eller bare som en snack med en god dip til.
Ingredienser
- 500 g søde kartofler
- 7 store gulerødder
- 4 store rødbeder
- 5 spsk olie
- 2 spsk citronsaft
- groft salt
- frisk kværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader. Skyl og skræl rodfrugterne. Hold rødbederne adskilt fra de andre grøntsager, farven smitter. Skær dem i lange stave ca 1 cm tykke. Læg grøntsagerne, på nær rødbede, i en røreskål bland med 3/4 del af olien, citronsaft samt salt og peber.
- Gør det samme med rødbederne med den sidste 1/4 olie og fordel det hele på en bradepande med bagepapir. Bag dem i ovnen 250 grader i 25 minutter, eller til de er møre. Derefter sætter du ovnen på grill funktionen, så de bliver sprøde og lækre. Vendes undervejs.
- Tip. Hvis du vil reducere kalorieindtaget, kan olien reduceres når den fordeles på grøntsagerne i en frysepose.
Tak for nogle rigtig gode opskrifter.
Ville være rigtig dejligt med lidt tips til, hvad man kan lave det til 🙂
Hej Marlene. Tak fordi du skriver! Rodfrugtfritter er rigtigt gode som tilbehør til oksekød og svinekød, som en steg eller bøffer. Desuden er de også lækre som en snack med lidt dip til. Jeg har også lige lagt en opskrift på græskarfritter, som måske er noget for dig. Mvh Vibeke.