
Sund gulerodskage
Her er der en sund gulerodskage med lækker topping, som du kan spise med god samvittighed. Den indeholder hverken sukker eller hvedemel. Kan også laves som cupcakes.
Ingredienser
- 7 store skrællede og revet gulerødder
- 3 store skrællede og revet æbler
- 3 store modne bananer i skiver
- 3 spsk skyr
- 2 æg
- 3 æggehvider
- 2 håndfulde rosiner
- 100 g hakkede mandler
- 50 g kokosmel
- 50 g havregryn
- 20 g HUSK
- 2 spsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk nellike
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
Frosting
- 200 g friskost light
- 2 spsk skyr
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 citron citron, skal herfra
- citronsaft
- sødemiddel
Sådan gør du
- Hæld gulerødder, æbler, bananer, skyr, æg og rosiner i en skål og blend det sammen. I en anden skål blandes kokosmel, havregryn, HUSK, kanel, kardemomme, nellike, vaniljepulver og salt.
- Tilsæt de tørre ingredienser lidt af gangen i det våde og blend jævnligt med stavblenderen. Tilsidst bland de hakkede mander i dejen, så de er godt fordelt.
- Læg bagepapir i en springform og hæld dejen i formen. Kagen skal bages 35-40 min ved 160 grader.
- Lav toppingen mens din gulerodskage bager. Bland friskost og skyr i en skål. Tilsæt revet citronskal og vaniljepulver. Det hele piskes sammen med elpisker. Smag til med citronsaft og sødemiddel. Frostingen skal opbevares i køleskabet og smøres på når kagen er afkølet.

lige et spørgsmål hvad er frikost leght og hvad er husk hilsen en nybegynder i bagning
Hej Steffen. Det er helt fint, at du spørger 😉 Jeg bruger ofte en friskost light, som hedder Philadelphia flødeost naturel light. Held og lykke med kagen. De bedste hilsener, Vibeke.