Scones

Disse dejlige scones er bløde og luftige indeni, men sprøde og let seje udenpå med en skøn smag af smør. Spis med flødeskum og hjemmelavet syltetøj.
Ret Scones

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 5 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk bagepulver
  • 160 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 500 g bær
  • 300 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Skær smør i små firkanter og læg det i fryseren ca 10 min. Forvarm ovnen til 200 grader. Sigt mel, sukker, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt smør og gnid det ind i melblandingen, til det ligner brødkrummer. Smørret skal helst ligge små i klumper. Tilsæt kærnemælk og rør i dejen til den er sammenhængende.
  • Hæld dejen ud på et bord med mel og ælt til den er glat, men ælt ikke mere end nødvendigt. Rul dejen ud til ca 2 cm tykkelse. Fold dejen sammen på midten og rul den igen ud til 2 cm tykkelse. Gentag foldning og udrulning 3 gange i alt. Rul til sidst dejen ud til 2,5 cm tykkelse. Stik 12-14 cirkler ud i dejen med en kageudstikker på 5-6 cm eller kniv. Bag på bagepapir i 15-18 min. Lad herefter dine scones køle af på en bagerist.
  • Hæld bær og sukker i en gryde og lad det simre til det tykner. Syltetøjet hældes i et stort fad til hurtig nedkøling. Pisk 2,5 dl fløde til flødeskum. Server de lune scones med syltetøj og flødeskum.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering