
Scones
Disse dejlige scones er bløde og luftige indeni, men sprøde og let seje udenpå med en skøn smag af smør. Spis med flødeskum og hjemmelavet syltetøj.
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 5 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 3 tsk bagepulver
- 160 g smør
- 2 dl kærnemælk
- 500 g bær
- 300 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
- Skær smør i små firkanter og læg det i fryseren ca 10 min. Forvarm ovnen til 200 grader. Sigt mel, sukker, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt smør og gnid det ind i melblandingen, til det ligner brødkrummer. Smørret skal helst ligge små i klumper. Tilsæt kærnemælk og rør i dejen til den er sammenhængende.
- Hæld dejen ud på et bord med mel og ælt til den er glat, men ælt ikke mere end nødvendigt. Rul dejen ud til ca 2 cm tykkelse. Fold dejen sammen på midten og rul den igen ud til 2 cm tykkelse. Gentag foldning og udrulning 3 gange i alt. Rul til sidst dejen ud til 2,5 cm tykkelse. Stik 12-14 cirkler ud i dejen med en kageudstikker på 5-6 cm eller kniv. Bag på bagepapir i 15-18 min. Lad herefter dine scones køle af på en bagerist.
- Hæld bær og sukker i en gryde og lad det simre til det tykner. Syltetøjet hældes i et stort fad til hurtig nedkøling. Pisk 2,5 dl fløde til flødeskum. Server de lune scones med syltetøj og flødeskum.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!