Go Back

Scones

Disse dejlige scones er bløde og luftige indeni, men sprøde og let seje udenpå med en skøn smag af smør. Spis med flødeskum og hjemmelavet syltetøj.
Ret Scones

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 5 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk bagepulver
  • 160 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 500 g bær
  • 300 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du 

  • Skær smør i små firkanter og læg det i fryseren ca 10 min. Forvarm ovnen til 200 grader. Sigt mel, sukker, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt smør og gnid det ind i melblandingen, til det ligner brødkrummer. Smørret skal helst ligge små i klumper. Tilsæt kærnemælk og rør i dejen til den er sammenhængende.
  • Hæld dejen ud på et bord med mel og ælt til den er glat, men ælt ikke mere end nødvendigt. Rul dejen ud til ca 2 cm tykkelse. Fold dejen sammen på midten og rul den igen ud til 2 cm tykkelse. Gentag foldning og udrulning 3 gange i alt. Rul til sidst dejen ud til 2,5 cm tykkelse. Stik 12-14 cirkler ud i dejen med en kageudstikker på 5-6 cm eller kniv. Bag på bagepapir i 15-18 min. Lad herefter dine scones køle af på en bagerist.
  • Hæld bær og sukker i en gryde og lad det simre til det tykner. Syltetøjet hældes i et stort fad til hurtig nedkøling. Pisk 2,5 dl fløde til flødeskum. Server de lune scones med syltetøj og flødeskum.