Rabarber tærte
En dejlig tærte med sprød bund og en fin smag af sød og syrlig rabarber. Spis den med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 50 g sukker
- 2 æg
- 375 g mel
Fyld
- 700 g rabarber i 2 cm stykker
- 150 g sukker
- 1,5 spsk kartoffelmel
- 0,5 stang vaniljekorn
Sådan gør du
- Bland smør og sukker sammen til en jævn masse. Tilsæt æggene og pisk grundigt med håndmixer eller foodprocessor. Hæld gradvist mel i, mens der fortsat piskes. Ælt dejen til kugle, som pakkes ind i bagepapir. Lad dejen hvile på køl minimum en time, men gerne natten over.
- Tænd ovnen på 170 grader. Bland sukker med kartoffelmel og kornene fra en halv stang vanilje. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform. Hæld rabarberstykkerne ovenpå tærtedejen og fordel sukkerblandingen hen over.
- Bag tærten i ovnen i ca 45 min. Dæk med et stykke sølvpapir, når den er gylden. Server med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!