Koldskålsfromage
En rigtig mormor opskrift, som smager både sødt og frisk. Anret i portionsglas med bær, så ser desserten flot ud. Kan laves dagen før.
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 5 dl kærnemælk
- 1 dl tykmælk
- 2 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 0,5 stang vanille
- 0,5 øko citron, saft og revet skal
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 min. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene, bland dem med sukkeret. Pisk æg, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps.
- Tag husblas op og lad vandet dryppe af. Smelt husblas i en skål over et vandbad. Rør grundigt smeltet husblas sammen kærnemælk. Der må ikke være klumper, sker det så si det igennem en sigte ned i æggesnapsen. Vend citron og tykmælk i.
- Hæld koldskålsfromagen på små glas og stil på køl i minimum 5 timer. Server med bærsauce eller friske bær.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!