Go Back
+ servings

Rabarber tærte

En dejlig tærte med sprød bund og en fin smag af sød og syrlig rabarber. Spis den med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 2 min
Samlet tid 24 min
Ret Rabarber tærte
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 375 g mel

Fyld

  • 700 g rabarber i 2 cm stykker
  • 150 g sukker
  • 1,5 spsk kartoffelmel
  • 0,5 stang vaniljekorn

Sådan gør du 

  • Bland smør og sukker sammen til en jævn masse. Tilsæt æggene og pisk grundigt med håndmixer eller foodprocessor. Hæld gradvist mel i, mens der fortsat piskes. Ælt dejen til kugle, som pakkes ind i bagepapir. Lad dejen hvile på køl minimum en time, men gerne natten over.
  • Tænd ovnen på 170 grader. Bland sukker med kartoffelmel og kornene fra en halv stang vanilje. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform. Hæld rabarberstykkerne ovenpå tærtedejen og fordel sukkerblandingen hen over.
  • Bag tærten i ovnen i ca 45 min. Dæk med et stykke sølvpapir, når den er gylden. Server med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.