Pomfritter i ovn
Disse pomfritter er lækre sprøde og salte, som pomfritter skal være. De kræver lidt planlægning, men der er ikke meget arbejde i dem. Lav dem som tilbehør eller snack med dip.
Ingredienser
- 4 store bagekartofler (en pr person)
- 1 dl Olie
- groft salt
- evt andre krydderier f.eks paprika, hvidløg, timian mv.
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i tynde stave, nogenlunde lige store. Det kan både være med og uden skræl.
- Læg kartoflerne i en stor skål med vand i 2 til 12 timer, jo længere des bedre. Skift vand undervejs.
- Lad kartoflerne dryppe af i en si og bagefter tørre på et rent viskestykke. Når viskestykket bliver vådt, da skift det til et tørt. De skal ligge i minimum en time.
- Hæld kartoflerne i en pose med olie, salt og evt krydderier i ca 1 time.
- Hæld den overskydende olie fra. Fordel kartoflerne jævnt på en bageplade med bagepapir, Bag ved 250 grader indtil de er gyldne og sprøde.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!