Pomfritter i ovn
Disse pomfritter er lækre sprøde og salte, som pomfritter skal være. De kræver lidt planlægning, men der er ikke meget arbejde i dem. Lav dem som tilbehør eller snack med dip.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 4 min
Samlet tid 23 min
- 4 store bagekartofler (en pr person)
- 1 dl Olie
- groft salt
- evt andre krydderier f.eks paprika, hvidløg, timian mv.
Skær kartoflerne i tynde stave, nogenlunde lige store. Det kan både være med og uden skræl.
Læg kartoflerne i en stor skål med vand i 2 til 12 timer, jo længere des bedre. Skift vand undervejs.
Lad kartoflerne dryppe af i en si og bagefter tørre på et rent viskestykke. Når viskestykket bliver vådt, da skift det til et tørt. De skal ligge i minimum en time.
Hæld kartoflerne i en pose med olie, salt og evt krydderier i ca 1 time.
Hæld den overskydende olie fra. Fordel kartoflerne jævnt på en bageplade med bagepapir, Bag ved 250 grader indtil de er gyldne og sprøde.