Nem rødkål
Denne rødkål er nem at lave og smager langt bedre end købe-rødkål. Arbejdstiden er minimal og du skal bare røre lidt ind i mellem.
Ingredienser
- 1 kg rødkål
- 120 g smør
- 1 dl lagereddike
- 1,5 tsk salt
- 2,5 dl koncentreret ribssaft
- 3 spsk sukker
- 2 spsk fedt fra and eller flæskesteg
- 1 spsk ribsgele
- 4 stk kryddernelliker
- 0,5 tsk kommen
Sådan gør du
- Skær rødkål i tynde korte strimler. Smelt smør ved middel varme i en gryde og kom kålen ved. Rør rundt indtil kålen er faldet sammen.
- Tilfør ribssaft, eddike, salt og krydderier. Lad kålen simre helt roligt i mindst to timer med låg over. Rør ind i mellem. Tilsæt evt mere saft, hvis den koger tør.
- Smag til med ribsgele, stegefedt, sukker og salt.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!