Risalamande, helt uimodståelig

Risalamande, helt uimodståelig
Risalamande, helt uimodståelig

Risalamande, helt uimodståelig

For mig findes der ikke noget bedre end risalamande. Denne opskrift er efter min mening helt uimodståelig lækker og meget simpel at lave.
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 2 t 2 min
Ret bedste risalamade, klassisk risalamande, nem risalamande
Køkken Julemad
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 3,5 dl vand
  • 2,5 dl grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 1 knsp salt
  • 1 vaniljestang, flækket
  • 80 g sukker
  • 100 g mandler, smuttede og hakkede
  • 4 dl piskefløde
  • kirsebærsauce

Sådan gør du
 

  • Hæld vandet i en bred tykbundet gryde og bring det i kog. Tilsæt risene og lad det koge 2 min underomrøring. Hæld mælk i og bring blandingen i kog under konstant omrøring. Tilsæt vaniljestang, sukker og salt. Grøden skal koge ved svag varme ca 35-40 min indtil konsistensen er rigtig, husk at røre jævnligt. Herefter lad risengrøden køle helt af.
  • Fjern vanillestangen. Pisk fløden indtil den er tyk, men stadig kan hældes. Vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med hakkede mandler.
  • Risalamanden serveres med en lun kirsebærsauce.
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering