Risalamande, lækker opskrift

 

Rialamande

Risalamande, helt uimodståelig

For mig findes der ikke noget bedre end risalamande. Denne opskrift er efter min mening helt uimodståelig lækker og meget simpel at lave. Det kan være en god ide, at lave risengrøden dagen før. Laver du risengrøden samme da, skal den lige have tid til at køle helt af. Et lille tip, hvis du laver risalamanden i god tid, hav lidt ekstra piskefløde liggende. Risene "suger" væsken og derfor har risalamanden en tendens til at blive mere fast efter nogle timer. Fortvivl dog ikke, du kan bare tilsætte mere flødeskum indtil ønsket konsistens.
Arbejdstid 1 t
Tilberedningstid 2 min
Samlet tid 2 t 2 min
Ret bedste risalamade, klassisk risalamande, nem risalamande, risalamande, helt uimodståelig
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 3,5 dl vand
  • 2,5 dl grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 1 knsp salt
  • 1 vaniljestang, flækket
  • 80 g sukker
  • 100 g mandler, smuttede og hakkede
  • 4 dl piskefløde
  • kirsebærsauce

Sådan gør du
 

  • Hæld vandet i en bred tykbundet gryde og bring det i kog. Tilsæt risene og lad det koge 2 min underomrøring. Hæld mælk i og bring blandingen i kog under konstant omrøring. Tilsæt vaniljestang, sukker og salt. Grøden skal koge ved svag varme ca 35-40 min indtil konsistensen er rigtig, husk at røre jævnligt. Herefter lad risengrøden køle helt af.
  • Fjern vanillestangen. Pisk fløden indtil den er tyk, men stadig kan hældes. Vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med hakkede mandler.
  • Risalamanden serveres med en lun kirsebærsauce.
Rialamande
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering