
Klatkager lavet af risengrød
Når du nu alligevel står med en rest risengrød, hvorfor så ikke lave lækre klatkager? De tager ingen tid at lave og de smager himmelsk. De har en luftig blød og sød smag inden i, med den velkendte smørstegte pandekagesmag udenpå. Du kan lave den klassiske version, som i opskriften. Er du til mere smag, kan dejen med fordel tilsættes en smule af: vanilje, appelsinskal, citronskal, kanel, kokosmel, kanel, kardemomme eller fint hakkede mandler. Du kan vælge at tilsætte en enkelt ingrediens eller en kombination af flere.
Ingredienser
- 400 g kold risengrød
- 25 g sukker
- 0,5 dl kærnemælk
- 2 æg
- 100 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron (strøget tsk)
- smør til stegning
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne.
- Smelt smør på en pande. Læg små klatkager i smørret (ca 1 spsk dej til 1 klatkage). Steg dem ved svag til jævn varme i ca 2-3 min på hver side, indtil de er gyldne og faste. Steg resten af klatkagerne, til hele dejen er brugt.
- Kan serveres med forskelligt tilbehør, her nogle forslag: frisk frugt, kirsebærsauce, æblegrød og kanelsukker, formelis og marmelade, frugtkompot og flødeskum, is og chokoladesovs. De kan også spise helt som de er, både kolde og varme.

Historien bag opskriften
Min søn og jeg er vilde med risengrød. Vi laver altid en portion af 1 liter sødmælk, hvilke giver mere risengrød end vi kan spise. Rester skal jo helst bruges, så vi undgår madspild. Selvfølgelig kan man jo godt spise risengrød to dage i træk, men nogle gange er det også bare rart at lave noget andet. Klatkager er en perfekt måde, at bruge risengrøden på en ny måde. Klatkager ligner meget pandekager, men smager meget anderledes...faktisk bedre, hvis du spørger mig. På trods af at jeg altid har haft pandekager som min livret, har disse klatkager af risengrød sneget sig ind på en førsteplads. Så vi får ofte risengrød torsdag, så passer det med at der er nok til klatkager og hygge fredag aften.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!