
Klassisk risengrød
En enkelt og helt ligetil opskrift, som sikrer dig en rigtig god kvalitet risengrød. Sørg for at røre jævning og resultatet vil belønne sig.
Ingredienser
Risengrød
- 3,5 dl vand
- 2,5 dl grødris
- 1 liter sødmælk
- 0.25 tsk salt
Tilbehør
- 0,5 dl sukker
- 2 spsk stødt kanel
- 100 g smør
- mørk hvidtøl eller rød saft
Sådan gør du
- Hæld vandet i en bred tykbundet gryde og bring det i kog. Tilsæt risene og lad det koge 2 min underomrøring.
- Hæld mælken i og bring blandingen i kog under konstant omrøring. Grøden skal koge ved svag varme ca 35-40 min indtil konsistensen er rigtig, husk at røre jævnligt.
- Smag til med salt. Drysses med kanel og sukker blanding, smørklat samt mørk hvidtøl eller rød saft til.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!