Grov øllebrød med kerner
Jeg er vild med kerner i øllebrød, de knaser, er sunde og mætter rigtigt godt. Denne nemme øllebrød har kun 4 ingredienser og har den helt rigtige luksus smag af hvidtøl og sødme.
Ingredienser
- 500 g groft brød med mange kerner
- 33 cl hvidtøl
- 5 dl vand, ca
- 3 tsk vaniljesukker
- 100 g brun farin, cirka efter smag.
Sådan gør du
- Hak brødet i små tern og læg i 5 dl vand nogle timer eller gerne natten over. Daggammelt eller tørt brød kan sagtens bruges.
- Tilsæt hvidtøl, vaniljesukker og brun farin.
- Lad øllebrøden simre uden låg i 10 min. Rør godt rundt i gryden til massen er ensartet.
- Mange spiser øllebrød med flødeskum. Jeg fortrækker med minimælk, friske bær og hakkede nødder. Min søn elsker øllebrøden med kanel og æbletern. Farmand kan lide den med lidt revet citron eller appelsinskal. Mulighederne er mange, du finder sikkert din egen favorit.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!