Græskar puré

 

Græskar puré

Græskar puré med karry og løg

Efteråret byder på mad i farver, og hokkaido kan man finde i de fleste supermarkeder på denne årstid. Hokkaido er et mindre græskar med en dejlig sødme, det smager af meget mere end det græskar vi kender fra græskarhoveder. Skrællen på hokkaido bliver spiselig ved tilberedning, og derfor kan man roligt tage den med i retter med hokkaido. Det er en god ide, at vælge økologisk, når skrællen skal spises. Græskar puré er en blød puré med masser af smag og den fungerer som lækkert tilbehør til aftensmad. God at bruge i stedet for en sovs.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret græskar puré, sundmad, sundt tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 25 gram smør
  • 1 mellemstort løg i små tern
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 knsp karry
  • 0,5 hokkaido uden kerner, grovskrællet og i tern.
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk hvidvins eller æble eddike
  • 1 dl vand med 1/4 hønse bouillionterning eller 1 dl suppe hvis man har det/ grøntsagsbouillionterning.
  • 25 g revet gammelknas eller parmesan.
  • salt og evt chili hvis man har den lyst.

Sådan gør du
 

  • Sauter løg, hvidløg og karry i smørret, i en lille gryde. Tilsæt græskartern samt sukker, og sauter sammen med løgene i 5 min.
  • Kom eddiken ved, og kog det hele kort igennem. Tilsæt kyllingesuppen, og skru ned på lavt blus. Lad det hele simre i ca 20 min, under låg, til det hele er mørt.
  • Rør osten i. Blend herligheden med en stavblender. Smag til med salt, evt et nip sukker.
  • Chili smager godt til hokkaido, og man kan med held tilsætte chili, hvis man syntes.
Græskar puré

Historien bag opskriften

Den her opskrift opstod, da jeg efter at havde lavet en portion hokkaidosuppe og havde et halvt hokkaido græskar tilbage. Resultatet blev en blød pure` som smager pragtfuldt til mange af vinterens retter. Er du vild med sovs, kan du fint bruge opskriften som en sundere erstatning.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering