
Græskar puré med karry og løg
Efteråret byder på mad i farver, og hokkaido kan man finde i de fleste supermarkeder på denne årstid. Hokkaido er et mindre græskar med en dejlig sødme, det smager af meget mere end det græskar vi kender fra græskarhoveder. Skrællen på hokkaido bliver spiselig ved tilberedning, og derfor kan man roligt tage den med i retter med hokkaido. Det er en god ide, at vælge økologisk, når skrællen skal spises. Græskar puré er en blød puré med masser af smag og den fungerer som lækkert tilbehør til aftensmad. God at bruge i stedet for en sovs.
Ingredienser
- 25 gram smør
- 1 mellemstort løg i små tern
- 1 fed presset hvidløg
- 1 knsp karry
- 0,5 hokkaido uden kerner, grovskrællet og i tern.
- 1 tsk sukker
- 2 spsk hvidvins eller æble eddike
- 1 dl vand med 1/4 hønse bouillionterning eller 1 dl suppe hvis man har det/ grøntsagsbouillionterning.
- 25 g revet gammelknas eller parmesan.
- salt og evt chili hvis man har den lyst.
Sådan gør du
- Sauter løg, hvidløg og karry i smørret, i en lille gryde. Tilsæt græskartern samt sukker, og sauter sammen med løgene i 5 min.
- Kom eddiken ved, og kog det hele kort igennem. Tilsæt kyllingesuppen, og skru ned på lavt blus. Lad det hele simre i ca 20 min, under låg, til det hele er mørt.
- Rør osten i. Blend herligheden med en stavblender. Smag til med salt, evt et nip sukker.
- Chili smager godt til hokkaido, og man kan med held tilsætte chili, hvis man syntes.

Historien bag opskriften
Den her opskrift opstod, da jeg efter at havde lavet en portion hokkaidosuppe og havde et halvt hokkaido græskar tilbage. Resultatet blev en blød pure` som smager pragtfuldt til mange af vinterens retter. Er du vild med sovs, kan du fint bruge opskriften som en sundere erstatning.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!